|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Buldog
|
 Cóż to za zwierz?
Mam pytanie do wszystkich P.T. Forumowiczów, choć szczerze przyznam, że liczę tu głównie na Harnasia: cóż to za zwierz? Siadł na przedniej szybie auta w Wielką Sobotę, było to w Górach Izerskich (północe stoki Grzbietu Kamienieckiego, na granicy łąk i lasu).
_________________ Blaff! gez. Buldog
|
27 Kwi 2014, 15:32 |
|
 |
Pion
|
 Re: Cóż to za zwierz?
Zwierzę się Tobie: nie mam pojęcia. Ale jest piękny 
|
27 Kwi 2014, 16:14 |
|
 |
tomachu
|
Tycz cieśla. Jest tak charakterystyczny, że łatwo go "wygooglować". A tu link dla chcących więcej informacji: http://www.swiatmakrodotcom.wordpress.c ... ie-czulki/
|
28 Kwi 2014, 18:19 |
|
 |
Buldog
|
Dzięki!
P.S. Przeczytałem "podlinkowany" przez Ciebie tekst i wszystko się zgadza: był kwiecień, niedaleko leżały świeżo ścięte pnie drzew iglastych, zwierz się mnie nie bał, gdy nachylałem się nad nim z aparatem, gdy oglądaliśmy go od spodu przez szybę i od góry, rzucając nań cień. Byliśmy dlań dobrzy i nie dotykaliśmy go, nie straszyliśmy zwierzaka, nie wiem więc, jak brzmi jego ćwierkanie.
_________________ Blaff! gez. Buldog
|
28 Kwi 2014, 20:08 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|